SPODBUDE ZA VEROUČENCE, da bi tudi v “coronačasu” sodelovali “na daljavo” s katehezami

Pozdravljeni, dragi otroci. Corona nas je spet spravila iz tira, pa ne svetnica z enakim imenom, ki je priprošnjica v kužnih boleznih, podobno kot sv. Rok, kateremu se še posebej priporočamo v teh časih negotovosti za svoje zdravje in seveda vseh, ki jih imamo radi, svojih staršev, posebno pa še naših starih mam in očetov, dedkov in babic. Ko bo počitnic konec, verouka žal še ne bomo imeli, čeprav boste morebiti mlajši spet posedali po šolskih klopeh, starejši pa iskali znanje virtualno preko spleta.

Nekaj spodbud boste dobili dobili preko te POVEZAVE, starejšim, se pravi 7. in 8. razredu, ki uporabljajo novejši učbenik za pripravo na birmo, pa priporočam, da kar sami pridno prebirate vaš delovni zvezek, priporočam pa vam, da na portalu SVETNIKI.ORG, ki prinaša zelo podroben pregled svetnikov za vsak dan v tednu, da si izberete vsaj enega, ki se vam zdi bolj simpatičen in naredite kratko kratko obnovo ali pa vaš vtis ob prebiranju teksta. Lepo bi bilo, če mi to čisto na kratko sporočite na moj e-mail: gabrijelvidrih1@gmail.com. Dostop do portala pa je TUKAJ . 

Predvsem pa, ne pozabite na jutranjo in večerno molitev. Nedeljskim svetim mašam pa sledite na TV ali pa na Radiu Ognjišče. 

sredo, 25. 11. 2020, ob 20. uri ste vabljeni na katehetsko Zoom čajanko v okviru Projekta Emavs. Z nami bo s. Polonca Majcenovič, ki bo predstavila temo Biti pozoren v spletnem svetu”. Spletna prijavnica. 
(Upam, da bidi povezave delovale?)
 

PREDLOG ZA KATEHEZO: 22.11.2020 – 

PREDLOG ZA KATEHEZO 15.11.2020 – 33.nedelja med letom

ZAHVALNA NEDELJA – priporočam ogled TUKAJ. Občasno boste v tem prispevku dobili dragi otroci, vsaj malo spodbud, da nedeljski dan ne bo obležal samo na kavču ali pred računalnikom brez povezave z Bogom in vašimi prijatelji. Ne zahtevam veliko, pričakujem pa, da boste vsaj malo sodelovali. 

Predlog za katehezo: 9.11.2020: SKU nam spet ponuja naloge za veroučence. Kdor zmore dobi na tej POVEZAVI

PREDLOGI katehez SKU po razredih na tej POVEZAVI

DRUŽINSKA BOGOSLUŽJA:

Družinsko bogoslužje na praznik Kristusa Kralja 2020

GRADIVO ZA DRUŽINE ZA PRAZNIK KRISTUSA KRALJA